Arkadiakoret
Norges første greske kor, stiftet 21.9.1981
Dirigent: Marilena Zlatanou

Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+

Planlagte konserter Arkadiakoret

Arkadiakoret synger Mikra Asia søndag 23. oktober kl. 19.00

Arkadiakoret synger Mikra Asia 23 10 22Hør Arkadiakoret synge Mikra Asia søndag 23. oktober kl. 19.00 i Maria Bebudelseskirke, Thor Olsensgt. 9, 0177 Oslo. På denne konserten har vi med oss Jan Gustav Schaanning på bouzouki, Trond Bull Hansen på gitar, Vivian Sunnarvik på cello og Stefan Ibsen Zlatanos på klaver.

I september 2022 markerte Hellas, landet med den langvarige, mektige og begivenhetsrike historien, 100 år siden det grekerne kaller: den «Lilleasiatiske Katastrofen».

Denne beskrivelsen viser til det faktum at ca halvannen million grekere som hadde bodd i Lilleasias og Svarte Havs kyster siden tidlige Antikktiden (ca 550 før vår tidsregning), da de etablerte sine kolonier både der og langs hele middelhavskyst, måtte forlate sine hjem, hals over hodet. På offisielt heter dette «befolkningsutvekslingen» mellom Tyrkia og Hellas og det var noe som fant sted etter et internasjonalt diplomatisk initiativ fra ingen ringere enn Fritjof Nansen!

Avtalen til tross, og i ly av massakrene fra Tyrkisk side ble plutselig datidens lille og fattige Hellas oversvømt og beriket med alle disse landflyktige som da etablerte seg (meget sparsommelig til å begynne med), i Nord Hellas, enkelte øyer og i området rundt Aten.

ARKADIAKORET (dirigent Marilena Zlatanou) som spesialiserer seg i gresk musikk presenterer en konsert på dette tema: Hovedverket blir MIKRA ASIA en sangsyklus av den kjente og kjære i hjemlandet komponisten Apostolos Kaldaras og dikteren Pythagoras, som begge er etterkommere av disse landflyktige: Deres verk (Lilleasia) ble et flott utrykk for både tragedien og sorgen i kjølvannet av denne katastrofen, men, ikke minst, også for håpet og innsatsviljen til å forme et nytt liv - fortiden besøker dem etter hvert kun i drømmene …

For dette verket har vi med også med oss Jan Gustav Schaanning på bouzouki, Trond Bull Hansen på gitar, Vivian Sunnarvik på cello og Stefan Ibsen Zlatanos på klaver.

I vårt program inkluderer vi også korarrangementer av greske folkesanger fra Lilleasia, så vel som det ene stykket av antikk musikk som har overlevet til våre dager komplett, opprinnelig hugget i stein i antikk musikknotasjon og siden transkribert til vanlig musikknotasjon, som ble funnet ved Antikkens Efessos!

Hjertelig velkommen til en sjelden og vakker konsert

Søndag 23. oktober, kl. 19:00 i Maria Bebudelses kirke
(Thor Olsens gt. 9)

 

 

 

 

Kulturnatten i Oslo 16. september 2022:

Kulturnatten, gamle aker kirke 16.10.22

 

I vrimmelen av tilbud denne dagen tillater vi oss å foreslå
KLASSISKE SKATTER I GAMLE AKER KIRKE kl. 19:00 hvor det for sjette år på rad presenteres et mangfoldig program med:
- ARKADIAKORET, dir.: Marilena Zlatanou, framfører korarrangementer av Bysantinsk kirkemusikk
-- CORO MISTO,dir.: Marilena Zlatanou, framfører noen satser fra store klassiske verk, av bl. andre Handel, Mozart, Rossini og Mendelssohn
Pianist: Natasja Rybak
- Middelaldermusikk gruppa VOX ANTIQUA framfører sanger av bl.a. Hildegard von Bingen, Gautier de Coinci, og flere av ANON…

Hjertelig velkommen (gratis inngang) til byens eldste og kanskje vakreste bygg, som attpåtil har den utroligste akustikken!

 

 

 


Video

Video

Følg oss på FacebookWebløsning ©2017 av Web Norge