Arkadiakoret
Norges første greske kor, stiftet 21.9.1981
Dirigent: Marilena Zlatanou

Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+

arkadiakoretVelkommen til Arkadiakoret, Norges elste kor med fokus på gresk musikk

Arkadiakoret er Norges eldste “greske” kor. Arkadiakoret har et bredt repertoar. Det spenner over bysantinsk kirkemusikk, gresk folkemusikk, musikk av moderne greske komponister som Mikis Theodorakis og Manos Hadzidakis. Vi synger også verk av nyoppdagede greske komponister som virket i utlandet under den lange tyrkiske okkupasjonen av Hellas (1453-1832), samt middelaldermusikk fra ulike deler av Europa. Mye av dette er enestående internasjonalt! Dirigenten vår komponerer og arrangerer også flittig.

Arkadiakoret synger på de ulike verkers originalspråk, hovedsakelig gresk, men også verker på italiensk, engelsk, tysk, fransk,norsk og latin finnes på repertoaret.

Medlemmene er fra 30-årsalderen og oppover. Noen har et spesielt forhold til Hellas, mens andre bare synes det er spennende å bli kjent med en annen kultur på en litt annerledes måte. Koret drar på turne til Hellas ca. annet hvert år. I 2014 gikk turen til Kos og Kalymnos. I 2016 gikk turen til Naxos. Fra fra 28.september til 1. oktober 2018 gikk turen til en internasjonal korfestival i Krakow, Polen, hvor vi presenterte gresk kormusikk for et publikum av andre europeiske sangere. Koret var på ny Hellasturne i mai 2022. 


Video

Video

Følg oss på FacebookWebløsning ©2017 av Web Norge